Länkar

Här hittar du lite länkar som kan var användbara

SKHV

SKHV
Svenska kommittén för hushållsvetenskap, SKHV, är en ideell förening som arbetar för att:

  • - Främja nationellt och internationellt samarbete inom hushållsvetenskapens område
  • - Öka medvetenheten om hushållens betydelse och sprida kunskap om relationerna mellan hushåll, samhälle och natur
  • - Främja ökad satsning på utbildning och forskning inom hushållsvetenskap

IFHE

IFHE
Svenska kommittén för hushållsvetenskap är ansluten till den internationella organisationen IFHE (International Federation for Home Economics, bildat 1908) som bland annat arbetar för globalt nätverksbyggande och som anordnar världskonferenser vart fjärde år: 2000 Ghana, 2004 Japan, 2008 Schweiz, 2012 Australien, 2016 Korea.

HK-portalen

HK-portalen FacebookHKP
HK-portalen (HKP) är en digital resurs för lärare i hem- och konsumentkunskap och drivs som webbplatsen HK-portalen och Facebookgruppen HK-portalen lärarforum. På webbplatsen hittar du material och länkar som är relaterade till hem- och konsumentkunskapens olika områden.

HK-forum

HK-forum
HK-forum drivs av Lena de Ron och Maria Feldt, två erfarna HK-lärare som även deltagit i arbeten med ämnets kursplan, diskussionsunderlag och provbank. Lena och Maria har även skrivit böckerna Lära och bedöma i hem- och konsumentskunskap Lgr 11 och Handboken - den systematiskt planerande läraren. Information om hur du får tag på böckerna hittar du på deras hemsida, HK-forum.

Hemmets kokbok

Hemmets kokbok
Kokboken - en klassiker i ny kostym - ges ut av Institutionen för kostvetenskap vid Uppsala universitet. Här kan Du hitta recept på goda och lättlagade vardagsrätter kombinerade till nyttiga måltider med hjälp av tallriksmodellen.

Särnät

Särnät
Särnät är Särskolans nätverk i Sverige och Göteborgs stad Utbildning står som ansvariga. Målet är att utveckla en nationell IKT-samverkan inom särskolan i Sverige. De riktar sig bl.a. till Grundsärskolan och har en del material för hem- och konsumentkunskap.

Skolwebben - Konsumentverket

Konsumentverket
Här hittar du material för bl.a. åk 4-6 och 7-9 samt även en kunskapsbank om du vill fördjupa dig inom området konsumentkunskap.

Consumer classroom

Consumer classroom
Det här är en flerspråkig alleuropeisk webbplats som finansieras av Europeiska kommissionens generaldirektorat för hälso- och konsumentfrågor. Den passar lärare som har elever i åldersgruppen 12–18 men den är även öppen för var och en som vill bidra. Webbplatsen har utvecklats för att göra det enkelt för lärare att skaffa sig kunskaper om konsumentfrågor, skapa eller använda färdiga lektioner för att undervisa sina elever och samarbeta online med andra lärare och klassrum runt om i Europa.

Utbildningsradion

Utbildningsradion
Utbildningsradion har material som vänder sig både till eleven, läraren och studenten i hem- och konsumentkunskap.

Släng inte maten

Släng inte maten
Släng inte maten är ett kostnadsfritt läromedel för åk 4-9 framtaget av Konsumentföreningen Stockholm. Det omfattar tre lektioner (Soppan, Grytan och efterrätten samt Mackan).

miVida

miVida
Tidningen miVIDA ges ut av Lärarförbundet och vänder sig till alla som undervisar i, eller bara är intresserade av, ämnena hem- och konsumentkunskap och idrott och hälsa.

Vi vill gärna att du hör av dig

Skicka oss din fråga eller fundering. Kanske du vill att vi tar upp något särskilt på webbplatsen eller i podden!
Skicka mail till hkrummet@gmail.com